Trump har problemer med familieverdiene

Trump kan ha gått for langt i sin innstramning i innvandringspolitikken. Selv erkekonservative Ted Cruz vil hindre oppsplitting av familier på grensen.

Publisert Sist oppdatert

Toppsaken i amerikansk presse for tiden er leirene for barn og ungdom som er opprettet i Texas som en følge av at de skilles fra foreldrene mens disse får sin sak rettslig behandlet av myndighetene. I de aller fleste tilfeller dreier det seg om ulovlig innvandring, selv om det også er folk med beskyttelsesbehov som flykter fra vold og gjengkrig i Mellom-Amerika blant dem som er fanget opp på grensen.

Selv om det også var enkelte tilfeller under Obama, er dette en ny praksis, som startet etter at Trump tok over som president, og er blitt kraftig trappet opp de siste ukene, etter at justisminister Sessions annonserte nulltoleranse 6. april. De siste seks ukene har mer enn 2.000 barn blitt skilt fra sine foreldre. Mange av dem sitter i leire, andre er plassert hos fosterforeldre, gjerne slektninger dersom det finnes slike i USA på forhånd.

Innstramningen må ses i lys av at den ulovlige innvandringen, etter å ha falt kraftig i månedene etter at Trump tok over, nå er tilbake på gamle høyder.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her