2/11/1985 President Reagan shaking hands with Donald Trump and Ivana trump during the State Visit of King Fahd of Saudi Arabia at the state dinner in the Blue Room

Manhattanmysterier – og et intervju fra 1985

På åttitallet var Donald J. Trump kjent som eiendomsmogul og en figur i Manhattans sosietetsliv. Men han ville også skape fred i verden.

Publisert Sist oppdatert

USAs president den gangen het Ronald Reagan. Amerika rustet opp. Det hersket optimisme. Sovjetunionen ble mer og mer akterutseilt militært. Det russiske folkets tro på det kommunistiske samfunnssystemet var i ferd med å vakle.

KGB var misfornøyd med at de ikke greide å rekruttere flere amerikanske agenter og fortrolige kontakter. I februar 1984 ble det sendt ut et direktiv fra Moskva om å intensivere arbeidet, noe som er gjengitt i Luke Hardings bok Collusion, (2017). Harding viste til at de første kjente møtene mellom Trump og russiske diplomater skjedde kort tid etter, i 1986 og 1987.

Den nylig utnevnte FN-ambassadør Júrij Dubinin skal ha hilst på Trump i Trump Tower da han og hans datter var på sightseeing i New York i mars 1986. Under en lunsj i New York høsten 1986 skal Trump ha sittet ved siden av Dubinin, som i mellomtiden hadde blitt utnevnt til ambassadør i Washington D.C.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS