NYHET

Senator Mitt Romney har ingen nåværende forbindelse til gruppen som kaller seg «Romney Alumni for Biden», men har tidligere vært en av de fremste republikanske kritikerne av Trump i Kongressen. Romney stemte blant annet for å dømme Trump for maktmisbruk under riksrettssaken i februar.

34 tidligere valgkampmedarbeidere for Mitt Romney støtter Biden

De siste i en spirende gruppe republikanere som ønsker å vrake presidenten.

Publisert

Siden Donald Trump ble valgt til president i 2016, har han i stor grad sett ut til å ha full kontroll over det republikanske partiet. Frem mot valget 3. november har det likevel dukket opp en jevn, om enn liten, strøm av partifeller som offentlig melder om at de foretrekker demokratenes kandidat Joe Biden.

Mandag, den første dagen for republikanernes landsmøte, ble det klart at over 20 tidligere republikanske lovgivere gir sin støtte til Biden. Den kanskje mest prominente av dem er tidligere senator fra Arizona, Jeff Flake. Flake avsto fra å ta gjenvalg i 2018 og ble erstattet av demokraten Kyrsten Sinema. Han hadde på forhånd vært en av få republikanske kritikere av presidenten, og Trump selv skrøt av at han «pensjonerte» Flake.

Denne gangen er det tidligere valgmedarbeidere for Mitt Romneys mislykkede valgkamp i 2012 som kaster seg på vogna. I et åpent brev skriver gruppen, som kaller seg «Romney Alumni for Biden», blant annet at «det som forener oss er en dyp overbevisning om at fire nye år med Trump som president vil føre til en moralsk konkurs i dette landet, en uopprettelig skade på vårt demokrati og permanent forvandle det republikanske partiet til en giftig personlighetskult».

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS