KOMMENTAR

Hvor går Pennsylvania?

Den som vinner den viktige delstaten, vinner mest sannsynlig også valget. Meningsmålingene peker i retning av Biden, men noen lyspunkter finnes også for Trump.

Publisert Sist oppdatert

Til tross for at prognosemakere holdt Hillary Clinton som klar favoritt til å vinne den viktige delstaten Pennsylvania, endte Donald Trump opp med å bli den første republikanske presidentkandidaten til å vinne der siden 1988.

Om årets presidentvalg mellom Donald Trump og Joe Biden blir jevnt, er det god sannsynlighet for at det er nettopp vinneren av denne staten som stikker av med valgseieren: Analysemodellen til 538 viser at Joe Biden i 97 av 100 tilfeller vil bli USAs neste president om han vinner Pennsylvania. Men om Trump i stedet vinner, estimeres valget til å være tydelig i Trumps favør, og han vil vinne gjenvalg i 68 av 100 tilfeller.

Stillingen er med andre ord den at Trump nærmest må vinne denne delstaten. Biden på sin side kan tape denne, men et nederlag her vil svekke hans sjanser betydelig. Dette er vippestaten over alle vippestater.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS