Den proteksjonistiske alliansen

Republikanerne tapte suppleringsvalget i natt. Dersom demokratene vinner tilbake Representantenes Hus, kan Trumps proteksjonisme bli omtrent det eneste han har flertall for.

Publisert Sist oppdatert

Pennsylvanias 18. distrikt måtte avholde suppleringsvalg til Kongressen i natt, etter at det fremkom at republikaneren som hadde holdt sete i lang tid trodde han hadde satt barn på en elskerinne, og forsøkt å overtale henne til å ta abort.

Trump vant distriktet med nesten 20 prosent i 2016, men Romney vant også med 17 prosent. Det 18., som blir borte gjennom nye distriktsgrenser i november-valget, er heterogent. Forstedene, dominert av godt utdannet middelklasse, var sterke for Romney, svakere for Trump, mens Trump gjorde det bedre i arbeiderstrøkene og på landsbygda.

Demokraten Conor Lamb vant svært knapt i natt. I skrivende stund, når et drøyt tusen forhåndsstemmer ikke er opptalt, leder han med 579 stemmer. Han er en uvanlig høyreorientert demokrat – for våpenrettigheter, fracking og mot en minstelønn på 15 dollarabort, og åpent kritisk til demokratenes minoritetsleder Nancy Pelosi. Men man kan ikke med det avskrive valget som utypisk. Det finnes en del distrikter der demokratene vil være tjent med å nominere slike kandidater som Lamb, og der det er sannsynlig at de faktisk kommer til å gjøre det.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS