KOMMENTAR

Trumps pressekonferanser skal vise handlekraft. Det går sånn passe.
Trumps pressekonferanser skal vise handlekraft. Det går sånn passe.

Lunken samling rundt Trump

I krisetider samler vanligvis folket seg rundt den politiske ledelsen. Vi ser litt, men bare litt, av dette i USA, og ingen endring i andelen som vil stemme på Trump.

Publisert

For nordmenn som har fulgt litt med på Trumps håndtering av koronakrisen kan det virke merkelig at andelen amerikanere som sier at han generelt gjør en god jobb er rekordartet – dog er de fremdeles i mindretall med omkring 46 prosent. Et lite flertall mener at han håndterer krisen godt, helt opp til 60 prosent hos Gallup, men bare 49 prosent hos Ipsos og YouGov.

Noe av dette kan forklares med partipolitisk polarisering: En stor del av republikanerne ville svare at han gjorde en god jobb selv om han paraderte naken ned 5. Avenue med et maskingevær mens han plaffet løs på alt som rørte seg. En stor del av demokratene ville synes at han gjorde en dårlig jobb selv om alle fikk en lønnsøkning på 20 prosent og Trump egenhendig kurerte kreft – og korona.

Men det er altså en del demokrater og uavhengige som for et par måneder siden svarte at han gjorde en dårlig jobb som nå sier noe annet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her