SPALTIST

Donald Trumps løgner og forvrengninger fungerer sjokkerende bra så langt, også i denne unike situasjonen, skriver Espen Goffeng.
Donald Trumps løgner og forvrengninger fungerer sjokkerende bra så langt, også i denne unike situasjonen, skriver Espen Goffeng.

Selv ikke en dårlig håndtert pandemi ser ut til å slå Trumps seiersrekke

Jeg var for tidlig ute med å mene Trump ikke kunne overleve koronakrisen. Løgner, ansvarsfraskrivelse og en svak politisk utfordrer kan sørge for fire nye år med The Donald.

Publisert Sist oppdatert

I min forrige spalte her i Minerva gikk jeg litt i fella vi kanskje kan kalle «dette kan han da umulig overleve». «Han» er i dette tilfellet Trump. Og lina i fella var COVID-19. Jeg påstod at koronaviruset ville gjøre det adskillig mer sannsynlig at Trump taper neste valg. Jeg skrev blant annet:

Dette kommer han til å slite med. … når folk kjenner at smitten kommer krypende nærmere og nærmere og sengeplassene fylles opp i et elendig fungerende helsevesen, så holder det lite å få høre hvor mye The Great Orange forstår om smittevern og hva for et supergeni onkelen hans var.

Jeg er – som de fleste av oss – veldig klar over elektoratets tendens til å samles bak ledere i krisesituasjoner. Spesielt når krisa er en ekstern trussel, hvilket jo et virus er. Sir Francis Bacon skrev tilbake på 1600-tallet at den eneste måten å samle den engelske, borgerkrigstrette befolkningen på var å engasjere seg i en populær strid utenlands. Siden den gang har dette vært en sannhet, som blant annet Bush den yngre og Margaret Thatcher fikk merke med sterkt stigende oppslutning etter henholdsvis 9/11 og Falklandskrigen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her