Omkampen om Steele-mappen

Mueller-rapporten bekrefter noen av opplysningene fra den tidligere britiske etterretningsoffiseren, men avkrefter tilsynelatende andre.

Publisert   Sist oppdatert

Ifølge justisminister William Barrs sammendrag av Mueller-rapporten var det ingen i Trumps kampanje som konspirerte med Russland under valgkampen i 2016. Teoretisk sett burde det amerikanske, politiske establishment kunne trekke et lettelsens sukk. Men selv når rapporten blir offentliggjort, vil mange fortsatt stille spørsmål.

I sin oppsummering av Mueller-rapporten, nevnte Barr at den inneholdt beskrivelser av to store operasjoner fra russisk side: For det første skal Mueller-rapporten ta for seg russernes tyveri og distribusjon av epostene til det demokratiske partiet og Clinton-kampanjen. For det andre dekker rapporten russernes aktive tiltak i sosiale medier og i offentligheten for å skape splid i det amerikanske samfunnet. Et par dusin russere er allerede tiltalt for disse forhold.

Disse to operasjonene ble også omtalt i en mappe sammensatt av tidligere britisk etterretningsoffiser Christopher Steele. Steele-mappen inngikk i materialet som FBI brukte som bakgrunnsinformasjon for å be FISA-domstolen om ytterligere kommunikasjonskontroll av Carter Page i oktober 2016.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt månedsabonnement til 89 kr i måneden

Bestill her

Digitalt årsabonnement til 699 kr i året

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her