Vil økonomien redde Trump?

Modeller som ikke tar hensyn til hvem kandidaten er, spår på bakgrunn av den gode økonomien at presidenten gjenvelges i USA neste høst.

Publisert Sist oppdatert

Selv om det er mer enn halvannet år til neste presidentvalg, er det politiske USA allerede rettet inn mot det. Demokratenes utfordrere står frem i kø, og deres TV-debatter foran primærvalgene starter i juni.

Min vurdering er at Trumps kontinuerlige problemer på meningsmålingene gjør at han ikke er favoritt til gjenvalg, på tross av at Carter i 1980 er det eneste eksemplet i moderne tid på at et parti blir kastet ut av Det hvite hus etter bare en periode. Trump har ikke vært i nærheten av at et flertall mener han gjør en god jobb siden like etter at han tok over, og har nesten hele tiden ligget mellom 37 og 43 prosent på gjennomsnittet av meningsmålingene.

Men det er to ting som kan redde ham – og jeg tror han trenger begge: En dårlig demokratisk motkandidat, gjerne plassert for langt til venstre, og at økonomien er god. Denne kommentaren handler om det siste.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS