Vil økonomien redde Trump?

Modeller som ikke tar hensyn til hvem kandidaten er, spår på bakgrunn av den gode økonomien at presidenten gjenvelges i USA neste høst.

Publisert   Sist oppdatert

Selv om det er mer enn halvannet år til neste presidentvalg, er det politiske USA allerede rettet inn mot det. Demokratenes utfordrere står frem i kø, og deres TV-debatter foran primærvalgene starter i juni.

Min vurdering er at Trumps kontinuerlige problemer på meningsmålingene gjør at han ikke er favoritt til gjenvalg, på tross av at Carter i 1980 er det eneste eksemplet i moderne tid på at et parti blir kastet ut av Det hvite hus etter bare en periode. Trump har ikke vært i nærheten av at et flertall mener han gjør en god jobb siden like etter at han tok over, og har nesten hele tiden ligget mellom 37 og 43 prosent på gjennomsnittet av meningsmålingene.

Men det er to ting som kan redde ham – og jeg tror han trenger begge: En dårlig demokratisk motkandidat, gjerne plassert for langt til venstre, og at økonomien er god. Denne kommentaren handler om det siste.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt månedsabonnement til 89 kr i måneden

Bestill her

Digitalt årsabonnement til 699 kr i året

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her