Steve Bannon holdt på fredag et foredrag ved Oslo Militære Samfund i regi av Document.

- Bannon har mistet forstanden

Steve Bannon kunne kanskje ha bygget en trumpisme som overlevde Trump. Drømmen, eller marerittet for de fleste, er nå knust.

Publisert Sist oppdatert

Striden mellom Steve Bannon og Donald Trump var gårsdagens store underholdning fra den andre siden av dammen. Bannon har latt seg intervjue i en ny bok av Michael Wollf, som Guardian gjenga utdrag fra i går. Bannon sier blant annet at Donald Trump juniors møte med en russisk advokat for å grave frem dritt om Hilary Clinton var ”forrædersk”, og at Trumps svigersønn Jared Kushner er involvert i skitne forretninger som kan føre til at han anklages for hvitvasking.

Familien er omtrent det eneste som Trump stoler på og føler lojalitet overfor. Nyheten om Bannons uttalelser førte til en kunngjøring fra Trump der han nedtoner viktigheten av Bannon, hans tidligere valgkampleder og strategiske rådgiver i Det Hvite Hus. Da Bannon mistet sin stilling der, mistet han også forstanden, ifølge Trump.

Ta over partiet

Bannon mistet for en tid tilbake sin viktigste finansielle støtte-spiller Robert Mercer, men beholdt støtten fra hans datterkone Rebekah. Nå er også hun ute. Med dette ser det ut til at Bannons planer om å ta over det republikanske partiet, tidligere "på vegne" av Trump, har mislyktes.

Bannon hadde satt seg fore å utfordre det republikanske establishment ved å støtte motkandidater til sittende senatorer. Det slo dramatisk feil i Alabama. Etter bruddet med Trump, vil nok praktisk talt alle som vil utfordre sittende senatorer betakke seg for en slik Bannon-støtte. Trump-vennlige konservative medier, bortsett fra Bannons egen Breitbart, tar også Trumps parti. Det er der makta ligger.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS