KOMMENTAR

Bør ikke inn i lungene: Torsdag fabulerte president Donald Trump om at injeksjon av slikt som dette kan rense lungene for korona, for det virker jo på dørhåndtak. Det bør man ikke prøve på.

De som alltid forsvarer Trump

Også når han fabulerer om injisering av farlige stoffer i lungene. For mannen er både sterk og klok, og et offer for mobbing, skal vi tro fansen.

Publisert Sist oppdatert

Donald Trump er ute med tøflene sine igjen, og på en pressekonferanse torsdag spekulerte han i om ikke sterkt sollys kunne vært sendt inn i kroppen for å drepe coronaviruset. Eller kanskje man kunne injisere desinfeksjonsmiddel i lungene? Hvem vet, men president Trump hadde freidige spekulasjoner.

Bakgrunnen var at viruset kan overleve på dørhåndtak og andre overflater, men ifølge en forsker Trump viste til, dø av sterkt sollys og av desinfeksjon. Der har riktignok ikke viruset noen vertsorganisme – et dørhåndtak får hverken forkjølelse eller feber eller hoste.

Men president Trump hadde likevel ville ideer om å sende sollys inn i kroppen, hvordan enn det skulle gå til, og å injisere farlige stoffer, til og med i lungene, hvor selv en uskyldig joikabolle er på uheldig avveie, selv om den i motsetning til desinfeksjonsmidler kan gå i magesekken, i nødstilfeller.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS