Kollisjon i «åsiktskorridoren»

Innvandringsdebatten er et minefelt, sier Douglas Murray: Iblant går en mine av. Men noen ganger klarer noen å krysse minefeltet, og det er interessant.

Publisert Sist oppdatert

For folk på den innvandringsliberale venstresiden er Douglas Murray en umulighet. En veldig trivelig mann, med veldig utrivelig meninger. Med boken The Strange Death of Europe – Immigration, Identity, Islam, om migrasjonskrisen i 2015, har The Spectator-skribenten blitt en av de ledende stemmene mot muslimsk innvandring til Europa. Men i motsetning til rabulister som Tommy Robinson eller Sylvi Listhaug, leverer Murray sine argumenter med skarp Oxford English og eksemplariske manerer.

I forkant av en paneldiskusjon med Douglas Murray og Yaron Brook fra Ayn Rand-instituttet på Kungliga Tekniska högskolan i Stockholm sist mandag, møtte jeg Murray for en prat – som dog ble noe avkortet ettersom det krevdes flere svensker for å informere Murray om oppmøtetid- og sted, enn medarrangøren av debatten, Fria Moderata Studentförbundet, hadde tilgjengelig.  

Masochistisk reinfeldtisme

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS