SPALTIST

I boka «The Madness of Crowds» skriver Douglas Murray om noen av vår tids mest brennbare temaer, som rase, kjønn og identitet. Foto: Rebel Wisdom/Wikimedia Commons (CC BY 3.0)

Seksuell makt og avmakt

Den seksuelle relasjonen mellom menn og kvinner kan ikke reduseres til et entydig moralsk narrativ der menn generelt er den skyldige part, mens kvinner er uskyldige ofre.

Publisert

I sin nye bok, The Madness of Crowds, skriver Douglas Murray om noen av vår tids mest brennbare temaer, knyttet til rase, kjønn og identitet, slik de kommer til uttrykk gjennom kulturkrigen i sosiale medier og i offentligheten forøvrig.

Med sine skarpe observasjoner og ironiske penn peker Murray på de mange paradoksene og motsetningene som preger vår tids liberale ortodoksi om disse temaene, og hvordan den som våger å utfordre denne «rette læren» kan utsettes for en regelrett mob som bedriver en moderne form for inkvisisjon i sosiale medier.

Murray trekker frem eksempler på ting som for få år siden ble tatt for gitt; at det bare finnes to kjønn, at det er grunnleggende forskjeller mellom menn og kvinner, og at ekteskapet er en institusjon for mor, far og barn, er i dag ikke bare utfordret, men i stor grad erstattet av en forståelse som det har blitt tabubelagt å utfordre.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS