KULTUR

Hovedpersonen i Dune er Paul Atreides (Timothée Chalamet), her på hjemplaneten Caladan (spilt inn på en strand på Stadlandet).

Dune: en lovende start

Etter flere forsøk ser det ut til at vi endelig har fått en verdig filmatisering av sci-fi-klassikeren. Minervas utsendte håper og tror dette kan bli starten på en ny franchise.

Publisert Sist oppdatert

Det er ingen enkel dåd å ta Frank Herberts science fiction-roman Dune (1965) over til det store lerretet. Allerede noen få år etter bokens publisering forsøkte kultregissør Alejandro Jodorowsky seg (i en årrekke!), men måtte gi opp i 1975. David Lynch fikk stablet en film på beina, men sluttproduktet fra 1984 ble en flopp, og er ifølge mesterregissøren selv fortsatt et verkende sår.

Denne gangen er det Denis Villeneuve som har fått prøve seg, og fransk-kanadieren ser ut til å ha truffet blink. Foreløpig. Herberts roman er nemlig for lang – og hans univers for omfattende – til at det er mulig å oppnå et tilfredsstillende resultat ved å presse historien inn i bare én film. Og det er i seg selv lovende.

En messiansk skikkelse

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS