Hva forventer egentlig folk når et kilo kjøtt koster 30 kroner?

Det er dobbeltmoralsk når ivrige kjøttspisere sutrer på vegne av landets griser.

Publisert   Sist oppdatert

Brennpunkt-dokumentaren «Griseindustriens hemmeligheter» som ble vist på NRK sist uke har utløst avsky og forferdelse.

I det som omtales som «den mest omfattende undercover-dokumentasjonen av industrielt landbruk i Norge noensinne», har Norun Haugen, under dekke av å være landbrukslærling, over en årrekke besøkt og i hemmelighet filmet og gjort lydopptak av forholdene ved et titalls grisefarmer (hovedsakelig på Jæren og i Trøndelag). 

Dyreholdet fremstår gjennomgående som hardhendt, utrivelig og uverdig. Griser stues tett i skitne og sikkert illeluktende binger. Hylende grisunger kastreres uten forskriftsmessig bruk av bedøvelse. Syke og skadde dyr, flere av dem med åpne sår, overlates til en sakte og smertefull død av bønder som ikke tar seg bryet med å avlive dem. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt månedsabonnement til 89 kr i måneden

Bestill her

Digitalt årsabonnement til 699 kr i året

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her