Hva forventer egentlig folk når et kilo kjøtt koster 30 kroner?

Det er dobbeltmoralsk når ivrige kjøttspisere sutrer på vegne av landets griser.

Publisert Sist oppdatert

Brennpunkt-dokumentaren «Griseindustriens hemmeligheter» som ble vist på NRK sist uke har utløst avsky og forferdelse.

I det som omtales som «den mest omfattende undercover-dokumentasjonen av industrielt landbruk i Norge noensinne», har Norun Haugen, under dekke av å være landbrukslærling, over en årrekke besøkt og i hemmelighet filmet og gjort lydopptak av forholdene ved et titalls grisefarmer (hovedsakelig på Jæren og i Trøndelag). 

Dyreholdet fremstår gjennomgående som hardhendt, utrivelig og uverdig. Griser stues tett i skitne og sikkert illeluktende binger. Hylende grisunger kastreres uten forskriftsmessig bruk av bedøvelse. Syke og skadde dyr, flere av dem med åpne sår, overlates til en sakte og smertefull død av bønder som ikke tar seg bryet med å avlive dem. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS