E18 Ramstadsletta. Illustrasjon: Statens vegvesen
E18 Ramstadsletta. Illustrasjon: Statens vegvesen

Akershus Høyre effektiviserer vekk seg selv

Høyre drømte om ny motorvei gjennom Asker og Bærum og om avvikling av fylkeskommunen. Resultatet ser ut til å bli at monsterfylkeskommunen Viken i stedet avvikler partiets samferdelsdrøm.

Publisert Sist oppdatert

Hvis du for ti år siden hadde oppsøkt valgboden til Høyre i Bærum – partiets sterkeste kommune i stortingsvalget 2009 – og spurt om hva som var partiets viktigste saker, er det ikke usannsynlig at du ville fått fortalt følgende: «Høyre vil bygge ny E18 gjennom Asker og Bærum» og «Høyre vil legge ned fylkeskommunen»

Etter seks år med Høyre-ledet regjering ser resultatet i stedet ut til å bli at en ny mega-fylkeskommune legger ned partiets ambisjoner om bygge ut E18 i kommunen.

Høyre-bastionene Asker og Bærum, tidligere de dominerende kommunene i Akershus fylkeskommne, er nå effektivisert inn i den nye storregionen Viken. Det politiske flertallet i denne nye regionen utgjøres av Arbeiderpartiet, Senterpartiet, MDG og SV – og de vil stanse byggingen av ny E18 i Asker og Bærum i sin nåværende form. Partiene skriver i sin politiske plattform at de ikke vil stille finansielle garantier til prosjektet slik det nå ser ut.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt månedsabonnement til 1 kr for første måned,
deretter 89 kr i måneden

Bestill her

Digitalt årsabonnement til 699 kr i året

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her