Fremtiden er her: Ny EDB-minister

Erna Solberg nye regjering har en skikkelig godbit til alle EDB-entusiaster.

Publisert   Sist oppdatert

I dag lanseres utvidelsen av Erna Solbergs regjering. Og det er ikke uten en skikkelig godbit i miksen til alle EDB-entusiaster.

I Minerva er vi glade for at EDB endelig har blitt et satsningsområde. Og i dette intervjuet er EDB-ekspert Lars Kolbeinstveit i samtale med EDB-konsulent Fridstrøm om hva det betyr at vi nå har fått en egen EDB-minister.

– Hvordan vil folk merke at vi endelig har fått en egen EDB-minister?

– Før vi starter på det vil jeg bare si at jeg er veldig glad for at det endelig har fått en egen EDB-minister. Det betyr at fremtiden endelig er her. Så blir det spennende å se hva en ny statsråd vil få til når det horisontale og vertikale mulighetsrommet for EDB skal utforskes.

– Men hvordan tror du folk vil merke dette i hverdagen?

– Først og fremst, og aller viktigst, så betyr jo dette at folk som lenge har slitt med EDB nå har fått et døgnbemannet telefonnummer å ringe til. Samtidig så vil vi se utviklingen av mer ny og spennende EDB fremover.

– Hva slags ny EDB kan vi komme til å se?

– Her det det kun fantasien som setter grenser. For eksempel kan det tenkes at det i fremtiden vil bli mulig å handle på dagligvarebutikken med Flexus-kort. Og så er det mulighet for mange nye forretningsmodeller. I dag er det jo mest vanlig å eie sin egen mat, men i fremtiden så kan det være at vi i stedet bare leier den, slik som det er på Spotify.

– Er ikke du som EDB-konsulent bekymret for at det ikke vil bli nok arbeid til deg når staten blir så god på EDB?

– Nei, for hver gang man løser et problem i EDB så oppstår det alltid et nytt. Det er det fine med EDB.

– Kan EDB bli så bra at det i fremtiden ikke lenger vil være behov for en egen EDB-minister. 

– Ja, i fremtiden vil EDB-ministeren være fullt ut digitalisert og erstattet av en EDB-maskin. Den skal da stå i Trøndelag.