Vil ha fedrekvote på kontantstøtte

De fikk medhold i ESA om fars selvstendige opptjeningsrett, og nå vil Mannsforum også ha egen fedrekvote i kontantstøtteordningen. KrF er skeptiske.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har et inntrykk av at flere tror kontantstøtten bare er for mor og at det kan være vanskelig å ta ut hvis mor ikke vil. Hvis vi først skal ha en kontantstøtte, må vi tenke på hvordan vi kan utforme ordningen best. Vi er opptatt av at de universelle velferdsgodene må gjelde begge kjønn, sier styremedlem i Mannsforum, Henrik Hammerhei Slevigen til Minerva.

I april sendte Barne- og likestillingsdepartementet ut et forslag på høring om endringer i folketrygdloven, som innebærer utvidelse av mødre- og fedrekvoten fra 10 til 15 uker, utvidet permisjon for tvillingforeldre, samt en mer fleksibel kontantstøtte.

Regjeringen ønsker en mer fleksibel kontantstøtte, slik at foreldrene kan motta ulik sats av kontantstøtten kombinert med barnehage. Det vil si at familiene kan velge å ha en deltidsplass i barnehagen, kombinert med dager i uken der foreldrene kan ta ut kontantstøtte og være hjemme med barnet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her