KOMMENTAR

Tidligere byrådslederkandidat for Oslo Høyre, Eirik Lae Solberg, leder an i opphetet maktkamp i Oslo Høyres bystyregruppe
Tidligere byrådslederkandidat for Oslo Høyre, Eirik Lae Solberg, leder an i opphetet maktkamp i Oslo Høyres bystyregruppe

Underlig maktkamp i Oslo Høyres bystyregruppe

Opprørerne klager over uryddig informasjon og problematisk fordeling av verv. Som løsning foreslår de gjennom uryddig informasjon å dele vervene mellom seg selv.

Publisert Sist oppdatert

Det er bråk i Oslo Høyre. En opprørergruppe har samlet underskrifter i bystyregruppen, og vil kaste gruppeleder Øystein Sundelin. Så ille er situasjonen, at man kunne tro det var snakk om Arbeiderpartiet.

Etter et skuffende valg i 2017 fikk Trond Giske Marianne Marthinsen vraket som finanspolitisk talsperson – for selv å overta posisjonen. Det var startskuddet både på opprullingen av Giskes mange #metoo-historier og en større kamp om makt og posisjoner i det som da fortsatt var Norges største parti. Tre år skulle gå før Trond Giske endelig fant døren ut. Nå har Arbeiderpartiet 17,5 prosent på siste meningsmåling, og partiet står uten noen klar arvtager etter Jonas Gahr Støre.

Ethvert politisk parti består av en rekke ambisiøse mennesker. Ledere velges sjelden basert på dokumentert evne til å levere god personalpolitikk. Et utall konflikter knyttet til politiske veivalg og fordeling av posisjoner truer alltid med å skape strid. Så lenge det er nok verv å fordele og så lenge det går bra politisk, kan mange av konfliktene håndteres.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS