Kulturrådet vet ikke hva kritisk journalistikk er

Kristin Danielsen ønsker seg kritisk journalistikk, så lenge den ikke baserer seg på andre vurderinger enn hennes egne.

Publisert Sist oppdatert

Det var ikke Minervas plan, da vi publiserte to artikler om teaterstykket Døden kommer ikke med ljå, å havne i polemikk med direktøren for Kulturrådet, Kristin Danielsen.

Før påske var det likevel nettopp det vi gjorde. Danielsen begikk først en kronikk i Dagbladet om trusler mot ytringsfriheten. Ingressen tar utgangspunktet i rabalderet rundt Ways of seeing, komplett med kritikk fra landets statsminister og en politianmeldelse fra den daværende justisministerens kone – men allerede første setning fører kronikken inn på den andre store trusselen mot ytringsfriheten i vår tid, nemlig de to artiklene i Minerva.

«Når politiske teaterstykker møtes med mistenkeliggjøring og skjulte trusler, blir det stadig mer krevende for utøvende kunstnere å delta i debatten», skriver hun blant annet, med referanse til Minervas dekning av teaterstykket. Ankepunktet synes å være at vi henvendte oss til Kulturrådet med spørsmål om stykket herunder om hvordan Kulturrådet «vurderer grensen mellom kunstnerisk frihet og oppmuntring til kriminelle/ulovlige handlinger».

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her