Elitene er "folk flest"

Klassekampen refererer en undersøkelse om nordmenns tillit til pressen og glemmer å fortelle at det bare er 203 medlemmer av eliten som er spurt.

Publisert   Sist oppdatert

Klassekampen refererer en undersøkelse om nordmenns tillit til pressen og glemmer å fortelle  at det bare er 203 medlemmer av eliten som er spurt.

Tirsdagens Klassekampen (Mímir Kristjánsson og Lars Unar Størdal Vegstein)   slo stort opp en undersøkelse som viser at bare 28 prosent av nordmennene stoler på pressen, mot 44 prosent i gjennomsnitt i EU-landene. Minervas egen Torbjørn Røe Isaksen reflekterer på bakgrunn av dette om årsakene til den manglende tilliten.

Jeg ble invitert til å være med på TV2s Tabloid i går for å diskutere samme tema. Jeg takket nei, ironisk nok fordi Klassekampens dekning av undersøkelsen har utelatt flere  viktige fakta, som etter mitt skjønn gjør undersøkelsen nesten verdiløst. Det er ille nok at den bare har 203 respondenter i Norge. Det er uvanlig lavt, og gjør resultatene svært usikre. (Omtrent samme antall er spurt i de øvrige 23 landene).

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt månedsabonnement til 89 kr i måneden

Bestill her

Digitalt årsabonnement til 699 kr i året

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her