NYHET

Alexander Lundgreen er en av 163 kandidater utdannet, eller under utdanning ved Eötvös Loránd University (ELTE) i Ungarn som deltar i søksmålet mot den norske stat. Foto: Maria Skarpaas Andersen.

ELTE-saken klar for lagmannsretten

I høst tapte psykologstudentene utdannet ved ELTE-universitetet i Ungarn mot staten i Oslo tingrett. I november møter studentene og staten til ny runde, denne gangen i Borgating lagmannsrett.

Publisert Sist oppdatert

163 studenter utdannet i psykologi ved det ungarske ELTE-universitetet saksøkte staten for manglende godkjenning av utdanningen som psykolog. I høst tapte studentene i Oslo Tingrett. Saken ble anket i sin helhet.

Anken ble nylig tatt til følge. 24. november starter den åtte dager lange ankesaken i Borgating lagmannsrett. Til Minerva sier ELTE-studentens advokat, Per Andreas Bjørgan, at han anbefaler at retten henter inn en rådgivende uttalelse fra EFTA-domstolen rundt hvordan EØS-reglementet skal tolkes.

– Dette foreslo vi også at Oslo tingrett skulle gjøre, men dette mente tingretten ikke var nødvendig. De mente de kunne tolke EØS-retten selv, sier Bjørgan, og påpeker at det er opp til domstolen om de vil hente inn en uttalelse eller ikke.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS