SPALTIST

Warren Farrell mener at vi gjennom flere tusen år har blitt sosialisert til å ha mindre empati med menn, som konsekvens av at menn har blitt forventet å risikere livet og ofre seg selv for å beskytte kvinner og barn. Psykologisk kan dette forklare hvorfor vi i større grad aksepterer menns lidelse og død, skriver Ivar Bu Larssen.

Korona avslører samfunnets empatigap mellom kvinner og menn

Pandemien er seneste eksempel på problemer som rammer menn mer direkte enn kvinner, uten at samfunnet ser ut til å ta dette inn over seg.

Publisert

I en tale til unge kvinner fra ulike frivillige organisasjoner (Young Women from Civil Society Organizations) den 31. august, adresserte generalsekretæren i FN, António Guterres, hvordan koronapandemien i en disproporsjonal grad rammer kvinner økonomisk og sosialt.

Guterres nevner i en bisetning at kvinner og jenter i mindre grad rammes direkte av koronaviruset selv, men hevder likevel at kvinner er hardest rammet av pandemien. Talen er slik et illustrerende eksempel for hvordan samfunnet forholder seg til kjønn i en krisesituasjon.

«While statistics indicate that women and girls are at lower risk from the COVID-19 virus itself, they are suffering because of the redirection of health funding and services.»

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS