Redaksjonen blogger

En legitim debatt

Lars-Kristian Eriksens beskyldninger om at Oda Rygh driver mobbing er grunnløse.

Lars-Kristian Eriksens beskyldninger om at Oda Rygh driver mobbing er grunnløse.

Om man driver et foretak som tjener flere millioner kroner i året på reklame, må man tåle kritikk  av foretakets markedsføringspraksis samt at det stilles spørsmål ved konseptet. Det er ikke mobbing.

Det var undertegnede som, etter å ha lest diverse Facebook-debatter, ba Oda Rygh om å formulere sine tanker om temaet i et innlegg. Deretter skrev Oda Rygh et meningsinnlegg som ble postet hos Minerva på nett hvor hun drøftet ulike sider ved bloggen «Fotballfrue», som drives av Caroline Berg Eriksen. Et av hennes poeng var at det må gå an å diskutere en profesjonell aktør sin forretningsdrift uten å bli anklaget for personhets.

Nå har mannen til Caroline Berg Eriksen, Lars-Kristian Eriksen, gått ut på sin egen blogg, samt i TV2 og Nettavisen og beskyldt Oda Rygh for å være en «nettmobber».

Lars-Kristian Eriksen mener blant annet at Odas beskrivelse av at Caroline Berg Eriksen har  «en sykdomshistorie med spiseforstyrrelser» er mobbing. Men Caroline Berg Eriksen har flere steder innrømmet at hun har hatt et forstyrret forhold til mat.

Til Det Nye sier hun blant annet  følgende: «Nettopp fordi jeg har hatt spiseforstyrrelser tidligere, er det viktig for meg å si dem i mot når de kritiserer meg.» Til Se og Hør har hun blant annet sagt: «Jeg har allerede fortalt at problemet stod på som verst i seks måneder. Spiseforstyrrelser er ikke noe som kommer og går over natta. Det tar tid å bli syk og det tar tid å bli hundre prosent kvitt problemet.»

At andre tolker dette som «en sykdomshistorie», er slett ikke mobbing. Det er en rimelig tolkning, selv om det selvsagt ikke er så lett for utenforstående å vite hvor grensen til sykdom går. Se og Hør omtalte dette også som «sykdom», uten at Minerva kan se at dette er imøtegått.

I tillegg mener Lars-Kristian Eriksen at det er mobbing når Oda Rygh påpeker det helt reelle faktum at bloggen Fotballfrue har fått kritikk fra forbrukerombudet. Her kan du lese brevet som Caroline Berg Eriksen mottok. I brevet vises det blant annet eksplisitt til to saker hvor forbrukerombudet mener reklame har vært for dårlig merket. Det heter blant annet at «Dette er etter Forbrukerombudets vurdering ikke godt nok, og i strid med mfl. § 3.»

Det er Minervas redaksjonelle vurdering at Oda Rygh tar opp en legitim debatt om bloggeres påvirkning, og at hun har god dekning for eksemplene som er trukket frem.

For øvrig: Caroline Berg Eriksen ville selvsagt hatt tilsvarsrett til Ryghs innlegg om hun hadde ønsket det.

Bli abonnent

Da får du tilgang til alle artikler. Det tar under ett minutt.

Prøv i en måned for 1,-
Allerede abonnent? Logg inn

Fra forsiden