Epler og pærer

Dagsavisen hevder at forsvarets nye kampfly har steget i pris fra 18 milliarder til 144 milliarder. Det er det reneste sprøyt. OPPDATERT: Avisen vil ikke rette feilen. Det er uredelig.

Publisert   Sist oppdatert

Dagsavisen hevder at forsvarets nye kampfly har steget i pris fra 18 milliarder til 144 milliarder. Det er det reneste sprøyt. OPPDATERT: Avisen vil ikke  rette feilen. Det er uredelig.

Jeg våknet til NRK-nyhetenes henvisning til en artikkel i Dagsavisen om nye store overskridelser på forsvarets innkjøp av jagerflyet F-35, også kjent som Joint Strike Fighter. Tor-Erik Røberg-Larsens artikkel er trolig det mest forvirrede og forvirrende som er skrevet i norsk presse om denne saken, og det sier ikke så lite.

Overskrift: ”Kampflykjøpet kan bli 130 milliarder dyrere”, gjentatt på avisens forside. Ingress: ”Forsvarets nye kampfly kan bli 130 milliarder kroner dyrere enn det Stortinget vedtok i 2008”. Billedteksten viser til pressekonferansen da kjøpet ble vedtatt i 2008 og avsluttes: ”18 milliarder kroner var prisen. Nå skal prisen ha passert 120 milliarder”.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt månedsabonnement til 89 kr i måneden

Bestill her

Digitalt årsabonnement til 699 kr i året

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her