Politikk

Erna: Vi er ikke så langt unna enighet

Bilde: Kjetil Ree / Wikicommons

Statsministeren slapp ny informasjon om fremgang i regjeringsforhandlingene på Høyres årlige felleskonferanse.

På Høyres årlige felleskonferansen for sentralstyret, stortingsgruppen og regjeringsapparatet redegjorde statsminister Erna Solberg for status i regjeringsforhandlingene. To kilder bekrefter overfor Minerva at statsministeren uttrykte at hun var fornøyd med fremgangen og at hun har ny tro på regjering.

Dette ble sagt etter at pressen hadde måttet forlate konferanserommet.

– Vi er ikke så langt unna en enighet, skal Erna ha sagt ifølge en kilde som var til stede på konferansen.

Positiv

En annen kilde bekrefter ikke denne nøyaktige ordlyden, men viser til at statsministeren var positiv, uten å være veldig konkret.

En tredje kilde med innsikt i forhandlingene som siden nyttår har pågått på Jeløya utenfor Moss, sier overfor Minerva at det generelle inntrykket er at forhandlingene går bra. Det kan imidlertid spisse seg til mot slutten av forhandlingene.

Tidligere sonderinger

Siden de formelle forhandlingene startet har det kommet svært få detaljer om innholdet i samtalene. Det er partiledertrioene i de tre ulike partiene som har hovedansvaret for forhandlingene. I tillegg er en rekke partiansatte og rådgivere involvert i prosessen.

Forhandlingene ble påbegynt i år, etter at det i hele fjor høst var sonderinger mellom Venstre, Høyre og KrF om ny regjering. KrF trakk seg imidlertid tidlig ut av prosessen.

Det har ikke lykkes Minerva å få en kommentar fra Statsministerens kontor (SMK).

Ulike syn

Et mindretall i Venstres landsstyre stemte mot å gå i forhandlinger, men siden nyttår har det vært liten offentlig misnøye med prosessen som nå pågår med sikte på å danne ny regjering.

Statsminister Erna Solberg har helt siden 2013 vært åpen om at hennes ønske er å danne en regjering utgått av de fire borgerlige partiene på Stortinget. I Fremskrittspartiet har det imidlertid vært skepsis mot å gå i regjering med Venstre og på samme måte har Frps deltakelse så langt holdt sentrumspartiene borte fra regjeringsapparatet. Men nå virker det altså som at lillebror i det borgerlige samarbeidet kan være i ferd med å være klar for å skrive historie.

 

Bli abonnent

Da får du tilgang til alle artikler. Det tar under ett minutt.

Prøv i en måned for 1,-
Allerede abonnent? Logg inn

Fra forsiden