Erna Solberg kan bli landsmoder

– men må først få med seg KrF og Venstre.

Publisert Sist oppdatert

54 prosent mente Høyre gjorde den beste valgkampen, sier Erna Solberg i talen til Høyres valgvake. Nærmeste konkurrent fikk 13.

Det er ikke så rart: Da valgkampen begynte, lå de borgerlige partiene langt unna flertall. Venstre har løftet seg fra meningsmålinger helt nede på 3,2 i mai til det som ser ut til å kunne bli 4,1. FrP har i samme periode gått frem fra 13 prosent til akkurat nå 15,4 og Høyre fra 23,5 til 25,2. Samlet er det nok til flertall sammen med KrF, og selv om det er en tilbakegang for alle partier siden forrige valg, oppleves det som en stor seier.

Ernas tale til valgvaken var av den rause, men ansvarlige, seierherrens tale: Hun takket bakkemannskapet over hele landet, hun hadde et vennlig ord til en tapende Jonas Gahr Støre, hun snakket varmt om de andre borgerlige (eller ikke-sosialistiske, som man må si for ikke å støte noen) partilederne – og inviterte dem til samtaler for å finne ut hvordan samarbeidet skal se ut fremover. Det hørtes ut som en invitasjon til å virkeliggjøre en firepartiregjering, og salen jublet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS