Kampen om karbohydratene

Ernæringseksperter har mye nyttig å bemerke, men angrepet på karbohydrater gjør meg opprørt.

Publisert Sist oppdatert

Som barn lærer vi hvordan god mat smaker. Siden denne føden tilsynelatende ikke skader oss, setter vi lenge ikke spørsmålstegn ved den – en naivitet som bryter sammen i møte med ernæringsekspertisen. Disse ekspertene er mer fryktinngytende enn de fleste andre, for daglig kan man utsettes for evaluering og dom. De trenger seg ikke på, men når jeg foruroliges av noe de meddeler, virker det unektelig slik. 

Det er ikke oppsiktsvekkende at noe velsmakende kan være skadelig. Man har hørt det ofte. Men dette er faktisk en sjokkerende og kontraintuitiv oppdagelse. Selv har jeg først i senere år tatt alvoret inn over meg.

Riktignok har jeg visst lenge at sukker ikke er bra. Men det samme gjelder jo salt. Man opplyser at vi daglig får i oss dobbelt så mye som anbefalt. Og jeg som var så glad i salt på egget. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her