Terje Einarsen
Terje Einarsen

Et land for flyktninger

Rettsbeskyttelse er viktigere for flyktningene enn økonomisk hjelp, hevder jussprofessor Terje Einarsen. Verdenssamfunnet bør leie land i konfliktenes nærområder og gi flyktningene som bosettes der, fulle borgerrettigheter.

Publisert Sist oppdatert

Rettsbeskyttelse er viktigere for flyktningene enn økonomisk hjelp, hevder jussprofessor Terje Einarsen. Han foreslår derfor at verdenssamfunnet bør leie land i konfliktenes nærområder og gi flyktningene som bosettes der, fulle borgerrettigheter.  

Politiske alternativer for håndtering av flyktningsituasjonen er ikke mange. Flyktningkonvensjonen av 1951 svarer ikke nødvendigvis fullt og helt på det 21. århundrets massefluktsituasjoner, og situasjonen i dagens flyktningleire gjør at alle som kan, søker seg mot mer eller mindre åpne europeiske land.

Professor i juss ved Universitetet i Bergen, Terje Einarsen, foreslo derfor på NRKs debattside Ytring tidligere i år at det internasjonale samfunnet skulle leie landområder i «noen strategisk utvalgte naboland» for å demme opp for de store migrantstrømmene som nå kommer til Europa. Minerva har snakket med ham om asylinstituttet og om dette forslaget.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS