Etterlyst populisme

Sammenlignet med andre høyrepopulistiske partier er Frp moderat.

Publisert Sist oppdatert

Anders Skyrud Danielsen kritiserer Civita i et innlegg 18. november. Han «etterlyser litt selvransakelse fra tenketanken. Hvilken rolle har Civita spilt i at rå populisme nå preger innvandringsdebatten daglig fra våre ledere? Ledere skal som kjent bidra til å redusere spenninger, ikke skape dem.»

Denne etterlysningen er på mange måter merkelig. En av årsakene til etterlysningen er kanskje at vi lever i det umiddelbares tidsalder, hvor siste utspill fra en aktør nærmest virker som alt aktøren noen sinne har sagt.

I mitt siste innlegg er jeg kritisk til å møte Sylvi Listhaugs retorikk med usakligheter og latterliggjøring. Det er ikke, som Skyrud Danielsen hevder, et forsvar for Listhaugs retorikk. Jeg hopper ikke bukk over hva som kan være problemet med Listhaugs retorikk. Jeg skrev: «Selvsagt kan det tenkes at Listhaug bevisst bruker ”elite” som et negativt ladet ord for å skape en distanse mellom Frp – ”på lag med folk flest” – på den ene siden, og de etablerte politikerne og den meningsproduserende ”eliten” på den andre siden.»

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS