NYHET

Flere italienske partier har tette bånd til Russland, inkludert Matteo Salvinis (venstre) La Lega og Silvio Berlusconis (midten) Forza Italia. «Russlandsproblemet» kommer til å bli en utfordring for Giorgia Melonis (høyre) regjering, mener Teresa Coratella, som er programleder ved European Council on Foreign Relations' Italia-kontor.

Hva kan vi forvente av Melonis regjering?

Giorgia Meloni forsøker å berolige de som frykter en splittelse i EU- og NATO-samholdet. Det krever at hun håndterer regjeringens Putin-vennlige juniorpartnere Matteo Salvini og Silvio Berlusconi.

Publisert

Da italienerne 25. september valgte en høyrekoalisjon ledet av Giorgia Meloni, var det mange varselbjeller som ringte rundt om i Europa. En radikal høyrepopulist, europaskeptiker og nasjonalist, som holder selskap med folk som Viktor Orbán og Steve Bannon ved roret i Europas tredje største økonomi, fikk mange kommentatorer til å rope varsko.

Nå har regjeringen tatt sine plasser ved presidentens bord, og om noen varselbjeller er blitt litt dempet, er det andre som har tatt til i styrke.

Vi har sett litt på hva omverdenen kan vente seg av den nye italienske regjeringen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS