«Mitt blonde og nordiske utseende var en fordel»

Nsjonalismeforskeren Cathrine Thorleifsson (36) forteller om møtene med partitopper fra UKIP, Frihetspartiet, Sverigedemokratene, ungarske Jobbik og staben til Trump.

Publisert Sist oppdatert

Doncaster, Nord-England, september 2015: Cathrine Moe Thorleifsson (36) sitter ved et bord midt i et slitent, men fullt lokale. Praten går ivrig mellom bordene. Mange par øyne er vendt hennes vei:

Det er kanskje mindre på grunn av henne, og mer på grunn av selskapet hun er plassert i. Rett ved siden av henne sitter nemlig en tidligere partikollega av Geert Wilders fra det nederlandske Frihetspartiet. Ved siden av ham sitter en rådgiver for Donald Trump, presidentkandidaten fra New York. Fjerdemann rundt bordet er en politiker fra Sverigedemokratene.

Men hovedgrunnen til at så mange snur seg mot Thorleifssons bord denne dagen er nok likevel Nigel Farage, lederen for det EU-kritiske Storbritannias uavhengighetsparti (UKIP), tilbake på hjemmebane i den engelske gruvebyen der partiet fikk sitt gjennombrudd. Farage sitter sammen med rådgiveren sin Raheem Kassam, som tidligere var blitt headhuntet av Steve Bannon for å lede britiske Breitbart.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her