Deling av NRK-sak om likestilling gir advarsel fra Facebook og Faktisk.no

- Hverken Rasjonalitet eller NRK beskyldes av Faktisk.no for å spre falske nyheter, sier redaktør for Faktisk.no, som mener det engelske begrepet «false news» ikke har noen god norsk oversettelse.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag ettermiddag forrige uke mottok Morten Guldberg en rar beskjed da han logget på Facebook.

På fritiden driver Guldberg Facebook-siden Rasjonalitet. Der deltar han i samfunnsdebatten ved å ta opp ulike samfunnsutfordringer, med ønske om en faktabasert og nyansert debatt. I den anledning hadde han derfor noen uker tidligere lagt ut en anbefaling av en artikkel hos NRK som tok for seg myter om likestilling. Han mente nettopp at det kunne føre til en mer nyansert og konstruktiv debatt om et polarisert tema.

Jobber for en opplyst offentlig samtale

Til Minerva opplyser Guldberg at hans motivasjon for å drive siden er å fremme kunnskap om hvor viktige vaksiner er, om alvoret i klimautfordringene, og å bekjempe vitenskapsmotstand og faktafornektelse, som han mener utgjør et betydelig samfunnsproblem:

– Vi promoterer verdier som anti-rasisme og likestilling, samt forsvarer grunnleggende menneskerettigheter, ytringsfrihet og demokrati. Vi motvirker polarisering og radikalisering, og er motstandere av alle typer ekstremisme, enten den er religiøst eller politisk motivert. Og vi har dedikert mye spalteplass til å belyse problematikk relatert til fremveksten av såkalte Fake News.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS