Løgn, brente biler og gode intensjoner

Siktelsen mot Tor Mikkel Waras samboer har vært et sjokk for det offentlige Norge. Men om dette faktisk er fabrikerte angrep for å iscenesette seg selv som offer, viser det bare at Norge følger internasjonale trender i kulturkrigen.

Publisert   Sist oppdatert

Münchhausens syndrom er en type sykdomsadferd kjennetegnet ved at en person gjentatte ganger kontakter helsevesenet med klager over fysiske eller psykiske symptomer. (…) Årsakene til Munchhausens syndrom varierer. Behovet for å bli oppfattet som en alvorlig syk pasient (være i en sykerolle) med den omsorg, oppmerksomhet og medfølelse, og av og til også makt, som denne rollen kan gi, synes å være en viktig forklaring.

Store Medisinske Leksikon

Justisminister Tor Mikkel Waras samboer er nå siktet for å ha iscenesatt trusler mot sitt eget og Waras hus. Et tilfelle av falsk hatkriminalitet, mer eller mindre. Saken er blitt møtt med sjokk i det offentlige Norge, til tross for at mange ser ut til å ha hatt spørsmål ved hvordan og hvorfor truslene er blitt gjennomført allerede før gårsdagens pressekonferanse.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt månedsabonnement til 89 kr i måneden

Bestill her

Digitalt årsabonnement til 699 kr i året

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her