Løgn, brente biler og gode intensjoner

Siktelsen mot Tor Mikkel Waras samboer har vært et sjokk for det offentlige Norge. Men om dette faktisk er fabrikerte angrep for å iscenesette seg selv som offer, viser det bare at Norge følger internasjonale trender i kulturkrigen.

Publisert Sist oppdatert

Münchhausens syndrom er en type sykdomsadferd kjennetegnet ved at en person gjentatte ganger kontakter helsevesenet med klager over fysiske eller psykiske symptomer. (…) Årsakene til Munchhausens syndrom varierer. Behovet for å bli oppfattet som en alvorlig syk pasient (være i en sykerolle) med den omsorg, oppmerksomhet og medfølelse, og av og til også makt, som denne rollen kan gi, synes å være en viktig forklaring.

Store Medisinske Leksikon

Justisminister Tor Mikkel Waras samboer er nå siktet for å ha iscenesatt trusler mot sitt eget og Waras hus. Et tilfelle av falsk hatkriminalitet, mer eller mindre. Saken er blitt møtt med sjokk i det offentlige Norge, til tross for at mange ser ut til å ha hatt spørsmål ved hvordan og hvorfor truslene er blitt gjennomført allerede før gårsdagens pressekonferanse.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS