NYHET

Torsdag var det høring av Frps representantforslag om at far og mor fritt skal få fordele alle ukene i permisjonstiden. Ingen av høringsinstansene var positive til Frp-forslaget.

– Frps forslag om fri fordeling er et gigantisk tilbakeslag for likestillingen

Ingen av høringsinstansene var positive til Frps forslag om fri fordeling av permisjonstiden mellom far og mor under torsdagens høring i Familie- og kulturkomiteen.

Publisert

Torsdag var det høring av Frps representantforslag om at far og mor fritt skal få fordele alle ukene i permisjonstiden mellom seg slik som de ønsker. Innspillene fra høringsinstansene var ikke positive, verken fra Arbeidsgiverforeningen Spekter, Mannsforum eller Foreningen to foreldre. Alle pekte på at en fjerning av fedrekvoten, vil være et tilbakeslag for likestillingen.

– Redusert fedrekvote resulterer i at far tar mindre permisjon med dårligere tilknytning som resultat, sa Arne Børke, leder i Mannsforum, og pekte på at det er et viktig familiepolitisk mål at fedre skal ta ut permisjon.

Mannsforumet ytret seg sterkt kritiske til Frps forslag og mener det representerer et gigantisk tilbakeslag for likestillingen. Forumet er dermed på linje med likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap), som i denne ukens spørretime slo fast at det er dårlig likestillingspolitikk å gi familiene full frihet til fordeling av alle permisjonsukene.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS