Farvel verden

Det snakkes ikke lenger russisk i Akersgata. Store kutt betyr et farvel til den tradisjonelle utenriksjournalistikken, frykter forfatter og journalistveteran Halvor Tjønn.

Publisert Sist oppdatert

Det finnes ikke lenger russisk-språklige fagmiljø i Akersgata. Store kutt betyr et farvel til den tradisjonelle utenriksjournalistikken, frykter forfatter og journalistveteran Halvor Tjønn.

NB! Artikkelforfatte Lars Akerhaugs merknad: Denne artikkelen ble opprinnelig ledsaget av ingressen: "Det snakkes ikke lenger russisk i Akersgata." Dette var, på samme måte som tittelen, ment som en billedlig metafor, ikke en påstand om at det ikke finnes russisk-kyndige journalister i norske redaksjoner, noe det selvsagt gjør.

–  Hvis avisene i stadig mindre grad blir i stand til å trekke til seg medarbeidere med spesielle kunnskaper, ikke sender dem ut og ikke gir dem mulighet til å bli kjent med de land og de kulturer de skal dekke, da vil avisenes innhold blir stadig dårligere. For leserne vil avisene i så fall bli stadig mindre interessante.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 699,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 89,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1050,-

Bestill her