Ingenting å se her

I ukene frem mot avskjedigelsen av FBI-sjefen, forsøkte den amerikanske presidenten å distansere seg offentlig fra Russland.

Publisert Sist oppdatert

 

De siste tre månedene ble stadig flere eksempler på Donald J. Trumps bånd til Russland kjent. I Kongressen pågikk det høringer om russisk innblanding i den amerikanske valgkampen. Det føderale politiet FBI, skal ha bedt storjuryer om å godkjenne stevninger. Trump-administrasjonen kom etter hvert med sine mottrekk.

«Verre enn noen sinne!»

I forrige måned hadde den amerikanske utenriksministeren Rex Tillerson samtaler med utenriksminister Sergej Lavrov og president Vladimir Putin. På en pressekonferanse i Moskva sa Tillerson: «Jeg ga uttrykk for at forholdene mellom USA og Russland er på et lavmål, og at det er et lavt nivå av tillit mellom våre to land».

Under et TV-intervju med Mir TV samme dag, sa Putin at tilliten mellom USA og Russland «ikke har blitt bedre, men har blitt forverret» etter at Donald J. Trump ble ny president. Under en pressekonferanse i Det hvite hus fulgte Trump med å si at forholdet mellom USA og Russland kanskje var verre enn noen sinne: «På dette tidspunktet kommer vi ikke overens med Russland i det hele tatt!»

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS