Feilslått feminismekritikk

Konservative menn som Lars Gauden-Kolbeinstveit er med på å bagatellisere sexistisk journalistikk og umyndiggjøre feministiske perspektiver. Det taper både likestillingsprosjektet og høyresiden på.

Publisert Sist oppdatert

Lars Gauden-Kolbeinstveit gikk i går hardt ut mot feminister på borgerlig side, i et svarinnlegg til Mariette C. Bøe. Tema var VGs forside om at Sylvi Listhaug har valgt både jobb OG barn. Allerede i første setning i innlegget blir det sådd tvil ved feministenes rasjonalitet når det blir erklært at de har «sluttet å bry seg om realiteter».

Som feminist er jeg vant til å måtte forsvare meg stort sett hver gang jeg inntar et kjønnsperspektiv i en debatt. Som borgerlig feminist må man nok være ekstra påpasselig – da angrepene kommer fra alle sider. Men jeg er ganske lei av påstander om overdrivelser, anekdotiske bevis og feilslåtte vurderinger fra konservative kvinner og menn. En sak har alltid flere sider. Folk er ikke enige i om overskriften var sexistisk eller ei, men det bør tas på alvor når et stort antall mennesker reagerer.

Gammeldagse kvinneholdninger

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS