SPALTIST

Frem til mandag hadde tre av fire regjeringspartier kvinnelig leder, statsministeren og stortingspresidenten er kvinner, og de tyngste statsrådspostene har den siste tiden vært besatt av kvinner, skriver spaltist Ivar Bu Larssen. Han er uenig med lederen i Bergen Venstre, Ane Breivik, om at norsk politikk er et «gubbevelde».

Det innbilte gubbeveldet

Dagens unge feminister har glemt hva feminisme en gang handlet om, likebehandling av alle mennesker, uavhengig av kjønn.

Publisert Sist oppdatert

I et debattinnlegg i Bergens Tidende 14. januar, skriver den nyvalgte lederen i Bergen Venstre, Ane Breivik, om motstanden hun møter som ung kvinnelig politiker.

I overskriften beklager Breivik seg over at en må ha et mannlig kjønnsorgan for å få politisk gehør, noe som må sies å være ironisk fra en som nettopp er valgt til et politisk lederverv. Det kan virke som om Breivik har lært av den satiriske Twitter-karakteren Titania McGraths råd til unge kvinner:

«No matter what you do in life, or how much you achieve, you will always be the victims of the patriarchy. Understanding this is the key to your empowerment.»

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS