KULTUR

Om 10 år kommer antagelig veldig mange Bond-tilhengere til å mene at Daniel Craig er tidenes beste James Bond, skriver Eirik Løkke.

Daniel Craigs briljante tolkning av James Bond

En 15 år lang karriere som 007 avsluttes ikke bare godt, men fantastisk. No Time To Die setter en høy standard for kommende filmer om James Bond.

Publisert Sist oppdatert

Populærkulturens kanskje aller største stjerne – eller stryk kanskje: Populærkulturens suverene stjerne, James Bond, er tilbake på norske kinoer, og premieren slo tidligere Bond-rekorder for billettinntekter i Norge. Det er velfortjent, fordi Daniel Craigs avslutning som 007 i No Time to Die er et mesterverk. Især om vi betrakter Craigs samlede innsats, er siste kapittel et strålende punktum.

No Time to Die er ikke tidenes beste James Bond-film, og Daniel Craig er kan hende ikke den beste Bond-skuespilleren. Men måten Craig gav nytt liv til 007 bidro til å transformere Bonds rollefigur i tråd med tidsånden. Dermed reddet han merkevaren fra å bli en hvilken som helst action-franchise til å beholde sitt unikum som ubestridt nummer én. Denne teksten er derfor både en betraktning om filmen No Time to Die og Daniel Craig som James Bond.

Filmen først.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS