Koke suppe på Svarte-Støre

Jonas Gahr Støre har gjort det som man med rimelighet kan forvente for å sikre ordnede forhold da han fikk fikset bryggen sin. Og mer til.

Publisert Sist oppdatert

Finansavisen slår i dag stort opp at det ble brukt svart arbeid da Jonas Gahr Støre fikk sin brygge utenfor Tvedestrand fikset i 2011. Det handler om at den han ga oppdraget til – Olaf Halvorsen, hadde et par hjelpemenn fra et annet firma og brukte utstyr fra dette, og at forholdet mellom dem ble gjort opp som ”gjenytelser”.

Støre har forholdt seg til Halvorsen, fått faktura med moms og betalt denne. Ikke bare det, Støre forteller at han muntlig kontaktet de innleide og ble fortalt at alt var gjort på riktig måte. Han kontaktet firmaet de to jobbet i, og fikk bekreftet at det var greit og at Støre ikke skulle ha noe forhold til dette firmaet. At det ble benyttet utstyr fra et annet firma, ble Støre gjort oppmerksom på i ettertid.

Journalisten bak saken er Kjell Erik Eilertsen, kjent for sin skarpe tone mot innvandrere, særlig i sosiale medier. Det er vel ikke tilfeldig at Finansavisen slipper en seks år gammel sak tre uker før valget.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS