NOTIS

Flyktninger på Lesvos i Hellas
Flyktninger på Lesvos i Hellas

Fire afghanere tiltales for Moria-brannen

Flere tusen flyktninger står uten tak over hodet etter ildspåsettelse i flyktningleiren Moria på Lesvos. Nå vil fire menn bli titalt for brannen.

Publisert Sist oppdatert

Greske myndigheter tok i går ut tiltale mot fire afganske menn for å ha startet brannen i flyktningleiren Moria på Lesvos.

De fire er en del av en gruppe på seks som alle har blitt identifisert gjennom videoopptak av brannen som har blitt lastet opp så sosiale medier, hvorav to av dem er mindreårige. Det fremgår av en nyhetssak hos den greske avisen Kathimineri.

Samtidig er 13 personer mistenkt for å ha startet en ny brann en annen flyktningleir på øya Samos, men dette forsøket på å brenne ned mislykkes etter at branntjenestemenn var raskt på stedet for å starte slukningsarbeidet. Det er enda ikke tatt ut tiltale mot noen for brannstiftelsen på Samos.

Flere tusen flyktninger står nå uten tak over hodet som følge av brannen i Moria. Norske myndigheter har annonsert at Norge vil bistå Hellas med å relokalisere 50 asylsøkere til Norge, som følge av hendelsene

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Digitalt årsabonnement og kvartalstidsskrift til 1050 kr i året

Bestill her