KOMMENTAR

Fiskeriminister Sivertsen hevet dobbeltlønn fra en kommune under avvikling.

Fiskeriministeren bør gå av

Geir Inge Sivertsen synes dobbelt lønn på skattebetalernes bekostning er helt fint, og sa fra seg lovstridig etterlønn først da Dagbladet begynte å grave i saken.

Publisert Sist oppdatert

Fiskeriminister Geir Inge Sivertsen (H) har hevet dobbelt lønn i to måneder, og urettmessig fått etterlønn i ytterligere en og en halv måned. Det er ille nok. Men statsrådens ulike forklaringer og bortforklaringer er dessuten lite overbevisende.

Saken ble offentlig kjent da Dagbladet 14. februar kunne avsløre at den ferske fiskeriministeren Geir Inge Sivertsen, som tidligere hadde en kort periode som statssekretær i nærings- og fiskeridepartementet, hadde søkt om etterlønn fra 1. januar i år fra sitt verv som ordfører i Lenvik, et verv som var forsvunnet ettersom kommunen hadde blitt slått sammen med nabokommuner til den nye Senja kommune. Søknaden ble sendt 24. november, tre uker etter at han ble utnevnt som statssekretær 4. november.

Etter kommuneloven skulle han vært trukket i etterlønnen for lønnen som statssekretær. I realiteten betyr det at han ikke skulle hatt noen etterlønn å snakke om, siden forskjellen på ordførerhonoraret på 1.024.000 og statssekretærlønnen på 994.400 kroner er minimal, og fra 24. januar hever han statsrådslønn på over 1,4 millioner.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS