Hva slags dystopisk verdensanskuelse ligger til grunn for denne økende støtten til en illiberal leder som Putin fra ytre høyre, spør Shoaib Sultan.
Hva slags dystopisk verdensanskuelse ligger til grunn for denne økende støtten til en illiberal leder som Putin fra ytre høyre, spør Shoaib Sultan.

Flere spørsmål til Hjerpset-Østlie

Nina Hjerpset-Østlie bør tros på sin unnskyldning, men flere spørsmål er ubesvarte.

Publisert Sist oppdatert

Nina Hjerpset-Østlie, Minerva-skribenten som også har en spalte i Aftenposten og til daglig jobber i Human Rights Service, hadde en utblåsing på tirsdag som har skapt litt bølger. Det skjedde i en tråd hos Aftenpostens debattredaktør, Erik Tornes, hvor han hadde gratulert blant andre Leo Ajkic med en pris fra Fritt Ord. Her kom det mange utsagn. Hun har beklaget dette i ettertid i et innlegg her på Minerva.

Jeg har vært en av dem som mener det er viktig å godta en unnskyldning når noen har sagt noe dumt og ber om unnskyldning. Jeg synes det er uheldig og feil når man ikke godtar det en person sier, og heller søker å grave i hva noen «egentlig» mener og tolke alt de sier i verste mening. Slikt bringer kun konflikten videre, ikke noe annet.

Men så er det noen spørsmål som fortsatt står der. La meg bare ta noen av de tingene som kom frem i tråden. Det var den absurde anklagen mot Ajkic som islamist og anklagen om at alle som støtter hijab er islamister. Dette må vi komme videre fra. Hun har beklaget. Hun angrep også en som deltok i debatten som brukte hijab ved å kalle henne hijabsmurf. En formulering hun ikke kommer inn på i beklagelsesskrivet sitt, men som hun faktisk beklaget i selve tråden og som ble akseptert av den det gjaldt. Hun brukte formuleringen flere ganger, dette kunne med fordel vært tatt inn i teksten på Minerva også, men nok om det.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,- i året,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS