KOMMENTAR

Michael Bloomberg vil nå øse penger inn i Bidens valgkamp i den sentrale vippestaten Florida.

Biden må slåss for Florida

Biden sliter litt med hispanic velgere, og ledelsen i Florida krymper. Nå åpner Bloomberg pengepungen for å hjelpe.

Publisert Sist oppdatert

De siste dagene har mange amerikanske kommentatorer uttrykt bekymring for at Joe Biden ser ut til å slite litt med hispanic velgere. Siden Biden fortsatt leder solid i nasjonale målinger – den er riktignok krympet til omkring 7 prosent i det siste, leter pressen etter nye spenningsmomenter.

Et par relativt gode målinger for Trump i Florida, særlig blant delstatens hispanics, som er utypisk sammensatt her med tungt kubansk-amerikansk innslag og færre meksikanere enn i andre stater, utløste den siste runden med spekulasjoner. I dag besøker Biden Florida for første gang siden koronapandemien brøt ut. Florida er en av de få statene som så vidt er på Bidens side der Trump faktisk har ledet i en måling ganske nylig. Den andre er North Carolina.

Det er riktig at Biden også på landsbasis ser ut til å gjøre det litt dårligere i denne gruppen enn Hillary Clinton gjorde det. Trump, som i likhet med McCain og Romney tok snaue 30 prosent av hispanics, kan denne gangen krype over den andelen. Også i primærvalgkampen så vi at Biden ikke gjorde det så skarpt blant hispanics, mens Bernie Sanders hadde forbedret seg tydelig fra 2016 i denne gruppen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS