NYHET

– Kan få teltleirer av flyktninger i Norge

– Vi vet ikke hvor lenge krigen vil vare, hvor lenge flyktninger blir her, hvor mange som vil bli i Norge og hvor mange som vil ønske å reise tilbake, sa statsminister Jonas Gahr Støre til Stortinget i dag. Anslag peker mot at 100 000 ukrainere kan komme til Norge.

Publisert

– Norge deltar for å finne felles løsninger for ukrainske flyktninger i Europa, sa statsminister Jonas Gahr Støre til Stortinget i dag.

Norge har bevilget to milliarder kroner til humanitær hjelp og skal blant annet hente 2500 flyktninger fra Moldova. Landet er på bristepunkt i hva det klarer håndtere av flyktninger. FNs høykommissær for flyktninger bistår i å plukke ut dem som skal komme hit, orienterte statsministeren før han gikk over til å snakke om anslagene på hvor mange som kan komme til Norge fra Ukraina.

– Vi vet ikke hvor lenge krigen vil vare, hvor lenge flyktninger blir her, hvor mange som vil bli i Norge og hvor mange som vil ønske å reise tilbake. Beregningsgruppen for utenlandsforvaltningen anslår at det vil komme 35 000 flytninger hit i 2022, derav 30 000 fra Ukraina. Nå er anslaget i mars at vi kan få syv til åtte ganger flere på ett år, sa Støre og la vekt på at dette er et anslag.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS