Falsk bevissthet

Halvparten av Trumps velgere svarer at Bowling Green-massakren begrunner at han stenger grensene for folk fra syv muslimske land. Problemet er at den aldri fant sted.

Publisert Sist oppdatert

Forrige torsdag gjorde president Trumps medierådgiver Kellyanne Conway seg bemerket ved å forsvare presidentens ordre om å stoppe all innreise, blant annet fra Irak, ved å vise til at to irakere hadde stått bak Bowling Green-massakren. Hun føyde til at "most people don't know that because it didn't get covered." Det er i tråd med Trumps gjentatte og fullstendig urimelig påstand om at pressen ikke dekker islamistisk terror.

Det ble raskt påpekt at grunnen til at pressen ikke hadde dekket dette ganske enkelt er at det aldri hadde vært noen massakre i Bowling Green. Derimot hadde to irakere blitt arrestert der for å ha deltatt i angrep mot amerikanske styrker i Irak, og for å ha planlagt å sende penger og våpen til al-Qaida. Det siste var for øvrig en ”sting operation”, altså en provokasjon fra amerikansk etterretning som de hadde full kontroll over. De to ble ikke dømt for planlagte angrep i USA, men det er indikasjoner i rettsdokumentene på at de kan ha planlagt et mordforsøk mot en amerikansk offiser i USA, og muligens andre angrep i USA.

Conway måtte fredag endre sitt utsagn. Hun hadde ment å si ”terrorister”, ikke massakre. Bare ett ord feil, ikke sant? Det kan skje de fleste. Og det er åpenbart at de to irakerne aldri burde vært sluppet inn i USA.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS