KOMMENTAR

Den menneskelige utviklingen har ikke kommet lenger i Syria enn i Luxembourg

Verden trenger et velfungerende FN. Derfor er det også synd at organisasjonen ødsler bort sin troverdighet på å produsere rent sludder.

Publisert Sist oppdatert

I går kunne flere norske medier slå opp stort at «Norge ikke lenger kan kalle seg verdens beste land». Bakgrunnen for oppslaget er publiseringen av FNs Human Development Index, som er en rangering over menneskelig utvikling i alle verdens land. Siden indeksen ble publisert første gang har den i hovedsak bygget på tre parametere bestående av utdanningsnivå, forventet levealder og inntekt.

Men ved årets publisering av FN-indeksen er det i tillegg utviklet en ny og eksperimentell indeks som måler disse parameterne korrigert mot karbonavtrykk og materielt overforbruk. Og når dette legges inn, raser Norge 15 plasser på den eksperimentelle miljøkorrigerte indeksen.

For å starte med det positive er det i utgangspunktet ikke noe galt med at en indeks som har til hensikt å måle den menneskelige utviklingen korrigerer for hvordan de respektive landene skaper sin velstand.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS