NYHET

Unge og høyt utdannede i demokratiske land er mer positivt innstilt til FN og internasjonalt samarbeid, ifølge Pew Research Center.

Befolkningene i demokratiske land stort sett positive til internasjonalt samarbeid

Men det er langt flere unge og høyt utdannede som har tillit til at problemer kan løses av FN og internasjonale organisasjoner.

Publisert

Pew Research Center gjennomførte i sommer en undersøkelse blant innbyggerne i Australia, Belgia, Canada, Danmark, Frankrike, Italia, Japan, Nederland, Spania, Storbritannia, Sverige, Sør-Korea, Tyskland og USA for å finne ut hvordan befolkningene anså FN og andre internasjonale samarbeidsorganisasjoner.

Et klart flertall av respondentene i samtlige land mente FN promoterer fred. Italienerne var minst overbevist, med 62 prosent, mens 87 prosent av svensker svarte bekreftende.

Oppfatningen om FNs evne til faktisk å løse internasjonale problemer effektivt var imidlertid lavere. Også her representerte Italia de mest skeptiske med 40 prosent, mens et lite flertall på 55 prosent av respondentene i Canada og Nederland mente FN effektivt løser verdens problemer.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS