OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Forkjempere for liberal ruspolitikk blokkeres på Twitter

Norsk Narkotikapolitiforening vil ikke lenger høre fra meningsmotstandere på Twitter.

Publisert Sist oppdatert

I sentrum for kontroversen står Norsk Narkotikapolitiforening (NNPF).

Den ideelle organisasjonen med medlemmer fra Politi, Tollvesenet, Påtalemyndighetene, Kriminalomsorgen og Forsvaret skal ha blokkert en rekke sentrale forkjempere for en liberal ruspolitikk på twitter.

Blokkerte aktivister

“NNPF og politiets ledelse har tradisjon for enighet om bruk av virkemidler i kampen mot narkotika. Jeg håper virkelig at det ikke også gjelder dette, for er det noe ungdom er sårbare for så er det forsterking av sosial urett. En god sak å bli blokkert for, takk NNPF.” Det skriver Bård Dyrdal på sin Twitter-konto i går.

 

Bård Dyrdal, er politimann og leder av LEAP Scandinavia.

Organisasjonen ble opprettet i 2017 av en rekke politimenn og akademikere ved Politihøgskolen som mener at krigen mot narkotika har vært feilslått, og som arbeider for endring av ruspolitikken og avkriminalisering.

Advokat og nestleder av Foreningen Tryggere Ruspolitikk, Dagfinn Hessen Paust er også blokkert av Norsk Narkotikapolitiforening (NNPF).

Det samme er jusprofessor ved Universitetet i Bergen og forkjemper for en liberal ruspolitikk, Hans Fredrik Marthinussen.

Han skriver følgende tweet i en kommentar til blokkeringen:

 

Satirekonto

Satiren som Marthinussen refererer til er parodikontoen @notnpnf. I biografien skriver kontoen, som ble opprettet i november 2016, følgende seg selv: "Norsk Politinarkotikaforening. Narkotikabruk må få konsekvenser! Parodi, ikke politi – akkurat som originalen."

Twitterkontoen harselerer med Norsk Narkotikapolitiforenings konservative ruspolitiske linje.

I et innlegg fra @notnpnf  som Marthinussen har retweetet skriver satirikerne at de har blokkert Faktisk.no.

“Vi i NPNF vil ikke bidra til spredning av hasjpropaganda, og kommer heretter til å blokkere alle som fornekter de katastrofale konsekvensene av legalisering i USA.” skriver de tirsdag.

De legger ved et skjermbilde som viser at de har blokkert Faktisk.no, en plattform for faktasjekk av samfunnsdebatten og det offentlige ordskiftet i Norge.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS